Blog

Kiezen tussen LCD of LED technologie voor uw projectoren?

Kiezen is verliezen … of toch niet?

Het kiezen van de juiste projector kan moeilijk zijn gezien de diverse modellen en verschillende technologieën die vandaag beschikbaar zijn. Zo heeft u de keuze uit LCD, DLP en LED / Laser, maar wat is nu de beste keuze voor uw school of bedrijf?

Wij maakten de proef op de som door een vergelijking te maken van de 2 meest voorkomende systemen en kwamen tot een conclusie en duidelijke winnaar.

Alle technologieën naast elkaar

Eerst en vooral een verduidelijking dat wij DLP systemen niet in deze vergelijking opnemen gezien deze pas interessant zijn in specifieke omgevingen en zeker niet voor het onderwijs.

Laten we starten met het bekijken van de LED technologie, de uitdager op de markt die zijn voornaamste focus legt op het belangrijkste voordeel nl. dat er geen onderhoud meer nodig is aan de projector en dat de lamp niet meer vervangen moet worden.

Naast deze belangrijkste voordelen zorgen deze beamers ook voor minder warmte en projecteren ze iets sneller bij opstart. Op het eerste zicht dus de meeste interessante keuze op lange termijn gezien de éénmalige aankoopkost, maar laat je niet misleiden. Er zijn een pak nadelen aan verbonden waardoor deze soort beamers toch een minder interessante keuze kunnen zijn. Zo heeft u een verlies van helderheid over de jaren heen en kunnen bepaalde LED’s niet meer werken waardoor u met dode pixels kan zitten op het projectiebeeld. Bij dagelijks gebruik kan dit dus op termijn problemen geven waardoor u vroeger dan gepland op zoek moet gaan naar een nieuwe beamer. De tol van slijtage dus, maar waar je helaas niks aan kan doen.

Epson EB 485Wi

“Epson LCD Short throw interactieve projector”

LCD daarentegen heeft al deze nadelen niet gezien de lamp kan vervangen worden. Dit brengt uiteraard achteraf nog enkele kosten met zich mee, maar doordat de prijzen van deze beamers een pak lager liggen en dat deze lampen op zich ook een stuk goedkoper zijn geworden, is LCD nog altijd de voordeligste optie.

De totaalkost van de investering op de volledige gebruikstermijn komt dus een pak voordeliger uit dan de éénmalige aankoop van een duurdere LED beamer. Daarnaast heb je ook geen last van het verlies van helderheid en eventueel dode LED’s. LCD’s hebben inderdaad wel de neiging van warm te worden. Een belangrijke factor dus om mee rekening te houden!

De beste keuze voor beamers in 2017

 

LCD LED
Voordelen Goedkoopste optie Geen onderhoud
Betrouwbare kwaliteit Sneller opstarten / Eerste projectie
Betere lichtopbrengst Laag energieverbruik
Normaal energieverbruik
Beste investering op lange termijn
*
Nadelen Wordt snel warm Duurdere investering
Vervangen lamp en filter Geen zekerheid op lange termijn
Risico op dode pixels
Risico op verlies van helderheid

 

Onze conclusie? Wij kiezen voor LCD projectoren. De prijs van LED’s zijn over de jaren gedaald, maar niet interessant genoeg om een goede LCD projector te evenaren. Als oplossing raden wij Epson aan gezien het brede gamma van zowel klassieke als short throw projecteren die ook interactief zijn.

Epson Promo

Op zoek naar een goede, maar betaalbare beamer voor uw klaslokaal of vergaderzaal? T.e.m. 26 juni 2017 geven wij een spectaculaire prijs op:

Epson EB-W31

 

  • LCD projector
  • 3200 lumens
  • WXGA (1280 x 800)
  • 16:10
  • HD 720p
  • 2 jaar garantie Carry-In / 1 jaar garantie op de lamp of 1000 uur

387,60 € excl. BTW ofwel 469,00 € incl. BTW*

Contacteer ons om te bestellen

*Zolang de voorraad strekt en t.e.m. 26 juni 2017.