Blog

Let op voor het ‘Locky’ computervirus

Door: Bram Verstraete

Het ‘Locky’ computervirus is al een tijdje bij ons gekend, maar sinds vorige week (dd. 09 juli 2016) is de verspreiding hiervan sterk gestegen.

Het virus wordt verspreid door het openen van bijlagen in e-mails. Als u de bijlage opent, begint het virus bestanden te versleutelen zodat u deze niet meer kan gebruiken. De aard van deze e-mails zijn uiteenlopend. Veelvoorkomend zijn bijvoorbeeld valse bestelorders. U wordt in zo’n bericht gevraagd om binnen een bepaalde tijd een som geld te betalen om zo uw bestanden terug te krijgen. Ga niet in op deze wanpraktijken.

Dit raden wij u aan:

  • Informeer uw medewerkers
  • Open geen e-mails en bijlagen afkomstig van onbekenden
  • Voer strikt uw back-ups uit en controleer of ze in orde zijn

Wat als uw computer toch besmet is?

Contacteer ons zodat wij uw systeem kunnen herstellen. Zonder back-up bent u uiteraard uw bestanden kwijt. Heeft u hulp nodig om uw back-up uit te voeren? Contacteer onze helpdesk.

Nieuws

08 jan 2018
Terugroeping Batterij HP

HP heeft een terugroeping en vervanging aangekondigd voor batterijen van bepaalde notebookcomputers en mobiele werkstations. Deze batterijen kunnen oververhit raken en brand- en verbrandingsgevaar opleveren voor klanten. U bezit één of meerdere toestellen die hierop gecontroleerd moeten worden. Daarom is het extreem belangrijk om te controleren of uw batterij in aanmerking komt.

22 nov 2017
IJzersterke Epson printing promo

Epson start met een ijzersterke promotie op hun All-You-Can-Print formule. Kom meer te weten!

30 okt 2017
Word jij onze nieuwe collega?

Wij zoeken voor onmiddellijke indiensttreding een ICT INTERNAL ENGINEER. Kom meer te weten over de jobinhoud!

13 okt 2017
Bezoek ons op de Bedrijvencontactdagen 2017

Dit jaar zijn we opnieuw van de partij op de bedrijvencontactdagen in Kortrijk Xpo. Voor ons het ideale moment om samen met onze klanten terug te blikken op het afgelopen jaar. Zo geven wij u gratis advies en toelichting over de nieuwste trends in het ICT landschap die belangrijk kunnen zijn voor uw bedrijf. U kan ons vinden op stand nummer 4319 in hal nummer 4.