Blog

Let op voor het ‘Locky’ computervirus

Door: Bram Verstraete

Het ‘Locky’ computervirus is al een tijdje bij ons gekend, maar sinds vorige week (dd. 09 juli 2016) is de verspreiding hiervan sterk gestegen.

Het virus wordt verspreid door het openen van bijlagen in e-mails. Als u de bijlage opent, begint het virus bestanden te versleutelen zodat u deze niet meer kan gebruiken. De aard van deze e-mails zijn uiteenlopend. Veelvoorkomend zijn bijvoorbeeld valse bestelorders. U wordt in zo’n bericht gevraagd om binnen een bepaalde tijd een som geld te betalen om zo uw bestanden terug te krijgen. Ga niet in op deze wanpraktijken.

Dit raden wij u aan:

  • Informeer uw medewerkers
  • Open geen e-mails en bijlagen afkomstig van onbekenden
  • Voer strikt uw back-ups uit en controleer of ze in orde zijn

Wat als uw computer toch besmet is?

Contacteer ons zodat wij uw systeem kunnen herstellen. Zonder back-up bent u uiteraard uw bestanden kwijt. Heeft u hulp nodig om uw back-up uit te voeren? Contacteer onze helpdesk.

Nieuws

19 jun 2017
De 5 gouden regels van een goede basisbeveiliging

Surfen op het internet is de dag van vandaag zeker niet meer zonder risico’s. De explosieve groei van allerhande virussen, malware & phishing activiteiten zorgen ervoor dat we kwetsbaarder zijn dan ooit. Iedere dag worden er nieuwe potentiële virussen en andere dreigingen ontwikkeld om uw gegevens te stelen en zo te misbruiken. Gezien we bijna constant verbonden zijn met het internet, stijgt ook het risico om ten prooi te vallen aan de cybercrimineel van 2017. Hoe bescherm ik mij nu tegen deze wanpraktijken en waar moet ik voor opletten? Wij helpen je op weg met de 5 gouden regels om een sterke basisbeveiliging op te zetten.

12 jun 2017
Kiezen tussen LCD of LED technologie voor uw projectoren?

Het kiezen van de juiste technologie voor uw nieuwe projectoren kan moeilijk zijn gezien de diverse modellen en verschillende technologieën die vandaag beschikbaar zijn. Zo heeft u de keuze uit LCD, DLP en LED / Laser, maar wat is nu de beste optie voor uw school? Wij maakten de proef op de som door een vergelijking te maken van de 2 meest voorkomende systemen en kwamen tot een conclusie en duidelijke winnaar.

27 feb 2017
Afscheid collega

Beste klanten, Er bestaan geen woorden om ons verdriet te uiten voor dit onverwachts verlies van onze collega Alain. De uitvaart heeft in alle intimiteit plaatsgehad op maandag 20 februari 2017. In zoveel mooie herinneringen, blijf je bij ons.

02 feb 2017
Let op! Nieuw variant van computervirus doet de ronde!

Het "Locky" computervirus is al een tijdje bij ons gekend, maar sinds deze week is de verspreiding hiervan opnieuw sterk gestegen. Het virus wordt verspreid door het openen van bijlagen en links in e-mails. Als u de bijlage of link opent, begint het virus bestanden te versleutelen zodat deze niet meer kunnen worden gebruikt. De huidige variant van het virus is afkomstig van een entiteit die zich voordoet als Bpost.