Blog

Let op voor het ‘Locky’ computervirus

Door: Bram Verstraete

Het ‘Locky’ computervirus is al een tijdje bij ons gekend, maar sinds vorige week (dd. 09 juli 2016) is de verspreiding hiervan sterk gestegen.

Het virus wordt verspreid door het openen van bijlagen in e-mails. Als u de bijlage opent, begint het virus bestanden te versleutelen zodat u deze niet meer kan gebruiken. De aard van deze e-mails zijn uiteenlopend. Veelvoorkomend zijn bijvoorbeeld valse bestelorders. U wordt in zo’n bericht gevraagd om binnen een bepaalde tijd een som geld te betalen om zo uw bestanden terug te krijgen. Ga niet in op deze wanpraktijken.

Dit raden wij u aan:

  • Informeer uw medewerkers
  • Open geen e-mails en bijlagen afkomstig van onbekenden
  • Voer strikt uw back-ups uit en controleer of ze in orde zijn

Wat als uw computer toch besmet is?

Contacteer ons zodat wij uw systeem kunnen herstellen. Zonder back-up bent u uiteraard uw bestanden kwijt. Heeft u hulp nodig om uw back-up uit te voeren? Contacteer onze helpdesk.

Nieuws

27 feb 2017
Afscheid collega

Beste klanten, Er bestaan geen woorden om ons verdriet te uiten voor dit onverwachts verlies van onze collega Alain. De uitvaart heeft in alle intimiteit plaatsgehad op maandag 20 februari 2017. In zoveel mooie herinneringen, blijf je bij ons.

02 feb 2017
Let op! Nieuw variant van computervirus doet de ronde!

Het "Locky" computervirus is al een tijdje bij ons gekend, maar sinds deze week is de verspreiding hiervan opnieuw sterk gestegen. Het virus wordt verspreid door het openen van bijlagen en links in e-mails. Als u de bijlage of link opent, begint het virus bestanden te versleutelen zodat deze niet meer kunnen worden gebruikt. De huidige variant van het virus is afkomstig van een entiteit die zich voordoet als Bpost.

31 jan 2017
De ideale werkplek

Hoe ziet uw werkplek eruit? Een wirwar aan kabels met een grote desktop die nog meer lawaai maakt dan een mixer? Ontdek de HP Slice, een modulair en stil meesterwerk.

17 jan 2017
Wie komt er ons team versterken?

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij zijn op zoek naar een "B2B ICT sales advisor" om ons team te versterken.